Grafik ve Fotoğraf Alanı

Grafik tasarım; ürüne dönüştürülmesi istenen işin, problem tanımından yada gereksiniminden başlayarak tasarlama aşamalarında teknolojinin olanaklarını kullanıldığı alan programıdır. Bu alanda verilen eğitimde reklam sektörüne eleman yetiştirilir.

Grafik tasarım alanında ihtiyaç duyulan, kendisine verilen tasarımlarda çözüme gitme yolları araştıran, çözümü oluşturacak alternatif tasarımlar yapabilen, bu tasarımları bilgisayar ortamında baskı aşamasına getiren istediği nitelikte bireyler yetiştiren daldır.

Bu amaçla programın temel yapısı oluşturulurken ilk sınıflarda ortak dersler ve ortak alan Dersleri ile son sınıflarda seçilen mesleğe (dala) özel derslerin okutulması planlanmıştır. Grafik tasarım alanın kapsamında; yardımcı grafik meslek (dal) programı yer almaktadır.
Ayrıca bölümden mezun olan öğrencilerimiz 2 yıllık meslek yüksekokul ve 4 yıllık fakültede okuma hakkına sahipler. 2 yıllık meslek yüksekokulları fotoğrafçılık, fotoğrafçılık ve kameramanlık, matbaacılık, serigrafi, matbaacılık baskı teknikleri, grafik, grafik tasarımı alanları yer almaktadır.
4 yıllık yükseköğrenim lisansı programları matbaa öğretmenliği, tasarım ve konstrüksiyon öğretmenliğini seçebiliyorlar.
Bunun yanı sıra güzel sanatlar fakültesine, fotoğraf, grafik öğretmenliği, resim öğretmenliği, grafik Tasarım, alanlarına yetenek sınavıyla girilmektedir.

Yayın: 31.12.2012 - Güncelleme: 28.02.2018 09:47 - Görüntülenme: 4358

Etiketler :