T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / MERKEZ - Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1953-54 yılında Demir Çelik işletmelerinin işçi sarayında Pratik Kız Sanat Okulu olarak hizmete girmiş, Karabük İş Okuluna bağlanmıştır. 1964-65 öğretim yılından itibaren Kız Sanat Enstitüsü olarak eğitim öğretimine devam etmiştir. 1974-75 eğitim öğretim yılında okullar lise adı altında birleştirilince, Karabük Kız Meslek Lisesi adını almış ve aynı binada eğitim öğretimini sürdürmüştür. 1975 yılı Şubat ayında inşaatın bitimi ile şimdiki binasına taşınmıştır. 1996 yılında ek bina yapımı tamamlanmış ve hizmete girmiştir. Halen iki binada eğitim öğretime devam etmektedir.

2000-2001 eğitim öğretim yılından itibaren ülke çapında METGE uygulamasına kademeli olarak geçilmiştir. Okulumuzdaki mevcut bölümler Anadolu Meslek Lisesinde Tekstil Konfeksiyon ve Bilgisayar. Meslek Lisesinde Tekstil Konfeksiyon, Tasarım Teknolojisi, El Sanatları Teknolojisi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Ağırlama Gıda Bölümleri şeklinde olmuştur. Pratik Kız Sanat Okulunda ise kursiyerlerin istekleri doğrultusunda Makine ve El Nakışları, Giyim, Mefruş kursları açılmıştır.


Okumuz bünyesinde 1986-87 eğitim öğretim yılında Kız Sanat Ortaokulu açılmış. 1995-96 eğitim öğretim yılından itibaren Anadolu Kız Meslek Lisesi ve çocuk kulübü açılmış. 2000-2001 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzun adı Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi olarak değiştirilmiş ve istemeleri halinde tüm bölümlere erkek öğrenci alma imkanı sağlanmıştır. 2009 yılına kadar Anadolu Meslek Lisesi, Meslek Lisesi, Uygulama Ana Okulu ve Çocuk Kulübü, Pratik Kız Sanat Okulu olarak eğitim öğretim yapmaktır. 2009 yılında Bakanlığımız tarafından okulun ismi birleştirilerek Kız Teknik ve Meslek Lisesi adını almıştır. Okulumuzun adı 2014 yılında Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.


Okulumuz bünyesinde döner sermaye mevcuttur. Tüm bölümlerde örgün ve yaygın eğitimde istekler doğrultusunda sipariş, hazıra üretim ve hizmet üretimi yapılmaktadır. Döner sermaye çalışmalarından elde edilen gelirden öğrenci hakları ödenmektedir. Yıllık net kar ile üretim yapılan atölyelerin demirbaş ihtiyaçları karşılanmaktadır. Döner sermaye işleri üzerinde öğrencilerin piyasa koşullarında üretim yapabilme becerilerini geliştirmeleri hedeflenmekte aynı zamanda aile ekonomisine katkıda bulunmaları sağlanmaktadır. Elde edilen kar ile öğretmene ve personele teşvik pirimi verilmekte atölyelerin demirbaşları temin edilmektedir.
Okulumuzda Bilişim Teknolojileri, Giyim Üretim Teknolojisi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi,  Grafik ve Fotoğraf, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanları mevcuttur.





Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2012 - Güncelleme: 21.12.2023 14:55 - Görüntülenme: 3347
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
tarihçe,