Birimlerimiz

Ara

Okulumuz 1953-54 yılında Demir Çelik işletmelerinin işçi sarayında Pratik Kız Sanat Okulu olarak hizmete girmiş, Karabük İş Okuluna bağlanmıştır. 1964-65 öğretim yılından itibaren Kız Sanat Enstitüsü olarak eğitim öğretimine devam etmiştir. 1974-75 eğitim öğretim yılında okullar lise adı altında birleştirilince, Karabük Kız Meslek Lisesi adını almış ve aynı binada eğitim öğretimini sürdürmüştür. 1975 yılı Şubat ayında inşaatın bitimi ile şimdiki binasına taşınmıştır. 1996 yılında ek bina yapımı tamamlanmış ve hizmete girmiştir. Halen iki binada eğitim öğretime devam etmektedir.

Ara

Karabük Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan proje ve faaliyetler

Ara

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı bireylere temel bilimleri içeren bilgi ve beceriler ile özel mesleki bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra,iyi insan ilişkileri ve iletişim kurabilen,teknolojiyi kullanabilen,alanda kazandığı bilgi ve becerileri kullanarak üretim yapan ve bunları pazarlayan,alanı ile ilgili sektörün ihtiyaç duyduğu kalitede hizmet sunabilen,kendi işyerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirmeyi planlayabilen,üreten ve kaliteden sorumlu bireyler yetiştirmeyi amaçlayan alandır.

Ara

Grafik tasarım; ürüne dönüştürülmesi istenen işin, problem tanımından yada gereksiniminden başlayarak tasarlama aşamalarında teknolojinin olanaklarını kullanıldığı alan programıdır. Bu alanda verilen eğitimde reklam sektörüne eleman yetiştirilir.

Ara

Okulumuzda örgün eğitim programında yer almayan bu bölüm Mesleki Açık Liseden eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

Ara

Gelişmekte olan ülkemiz sanayinde tekstil endüstrisinin önemli bir yeri vardır. Bu endüstrinin gelişmesi için dünya pazarlarıyla rekabet edebilecek düzeyde olması ve rekabetin devamı gerekmektedir. Bunun için de istenilen nitelikte üretim gerçekleştirilmesi ve bu alandaki yetişmiş kaliteli iş gücüne ihtiyaç vardır. Nitelikli iş gücünün oluşturulması için Mesleki ve Teknik Eğitimin büyük önemi vardır.

Ara

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü, 4 çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni, 8 anasınıfı öğretmeni ile okulumuzda eğitim-öğretimini sürdürmektedir.

Bölüm erken çocuk eğitimi ve özel eğitim olarak 2 daldan oluşmaktadır.

Ara

Bir alanda ön kayıt yaptırmış öğrenci sayısı en az 12 (oniki) olduğunda,  o alanda sınıf açılabilecektir.